De MAX workshops

Maak kennis met de pluspunten van persoonlijk leren

Differentiatie, personalisatie, adaptiviteit: begrippen die je zo vaak en op zulke verschillende manieren tegenkomt dat het je soms duizelt. Je wilt graag hulp bij het omgaan met de verschillen in jouw klas. Daarbij staan gelukkig allerlei – vaak digitale – hulpmiddelen tot je beschikking. Maar wat werkt nu op jouw manier?

In deze workshop nemen we je mee op een verkenningstocht. Na een korte introductie en discussie over wat er speelt in de wereld van gepersonaliseerd leren en adaptieve leertechnologie ga je aan de slag met vragen als:

* Wat verwacht ik van adaptieve leertechnologie?

* Welke toepassing past bij mij en bij onze school?

* Hoe zou adaptieve leertechnologie voor mij kunnen werken?

* Welke problemen zou het voor mij kunnen oplossen?

* Wat betekent het voor mij en voor mijn leerlingen als we meer gepersonaliseerd gaan werken?

De vragen raken verschillende aspecten van het onderwijs, zoals (vak)didactiek, organisatie, regie en controle. Na de workshop heb je een duidelijk beeld van wat personalisatie en adaptief leren nu precies inhouden en welke kansen dit biedt voor jullie lespraktijk.

* Voor wie: Docenten, managers, teamleiders, mentoren

* Groepsgrootte: 10 tot 25 personen

* Duur: 1-1,5 uur

Natuurlijk is deze training het meest waardevol wanneer we deze is afgestemd op jullie wensen, en de specifieke situatie op jullie school. Daarom volgt na aanmelding eerst een korte intake via e-mail.

Leer succesvol omgaan met verschillen in de klas

Jullie school wil graag werk maken van gepersonaliseerd leren. En ook als docent weet je als geen ander dat je leerlingen beter geholpen zijn met een persoonlijke aanpak. Een aanpak die de leerling centraal stelt, en rekening houdt met onderlinge verschillen. Maar hoe organiseer je dat? En hoe zet je een methode zo in dat deze je écht hierbij ondersteunt?

Deze training geeft je heldere inzichten over hoe je dit aan moet pakken. Samen maken we een concreet plan om gepersonaliseerd leren op jouw manier haalbaar te maken. We zetten daarbij de visie van jullie school en die van jou, als docent centraal. Voor de verschillende onderdelen van het proces – instructie, verwerken, oefenen, toetsen – maken we duidelijk waar personalisatie een rol speelt, wat de consequenties zijn en hoe je met de tools die je hebt invulling geeft aan gepersonaliseerd leren. Na de training beschik je over een aantal direct toe te passen werkwijzen en inzichten.

* Voor wie: Docenten

* Groepsgrootte: 8-15 personen

* Duur: 1 dagdeel

Natuurlijk is deze training het meest waardevol wanneer we deze is afgestemd op de visie van en specifieke situatie op jullie school. Daarom volgt na aanmelding eerst een persoonlijke intake.

Laat slimme, digitale systemen voor je werken

Digitaal werken maakt differentiatie makkelijker en het ondersteunt je in het gepersonaliseerder maken van je onderwijs. Tegelijkertijd betekent het ook dat je leerlingen vaker zelfstandig werken en dat jij als docent soms het gevoel van meer afstand tot jouw klas ervaart.

Met deze workshop helpen we je om digitaal, gepersonaliseerd onderwijs met succes in te zetten in jouw dagelijkse lespraktijk. Want jij, als docent, weet vanuit je visie op didactiek hoe je met een groep wilt werken. Met dat als vertrekpunt en met behulp van concrete voorbeelden gaan we aan de slag met vragen als:

* Waar zit jij aan de knoppen?

* Waar mag een slim systeem het werk doen?

* Hoe wil je informatie uit een systeem gebruiken?

* Welke beslissingen wil je per se zelf nemen?

Na deze workshop heb je beter inzicht in wat werkt voor jou. Daardoor kun je makkelijker en bewuster keuzes maken rondom de inzet van digitaal onderwijs.

* Voor wie: Docenten, managers, teamleiders, mentoren

* Groepsgrootte: 8-15 personen

* Duur: 1-1,5 uur

In 7 stappen van visie naar persoonlijk leren in de praktijk

Als school hebben jullie een mooie, eigen visie op gepersonaliseerd leren. Je wilt graag dat de docententeams met deze visie aan de slag gaan, zodat je school zich echt kan onderscheiden

op de persoonlijke talentenontwikkeling van iedere leerling. Toch loop je daarbij tegen beperkingen aan. Soms logisch en begrijpelijk, maar soms ook totaal onvoorspelbaar.

In deze workshop helpen we je bij het in de praktijk brengen van je visie. Dat doen we via 7 – soms verrassende – stappen en vanuit verschillende invalshoeken. Je krijgt een aantal praktische handreikingen waarmee je jouw collega’s, die hier dagelijks mee te maken hebben, kunt inspireren en verder kunt helpen.

We werken in gemengde groepen, met schoolleiders van verschillende middelbare scholen. Zo krijgen jullie de kans om óók van elkaar te leren. En jullie ervaringen, inzichten en visies onderling te delen.

* Voor wie: schoolleiders

* Aantal deelnemers: 8-12

* Duur: 4 uur, bijvoorbeeld tussen 16.30 en 20.30 uur (inclusief maaltijd)

Meer weten over deze workshops? Neem gerust contact met ons op!

Hans Prins – senior business developer
06 53 54 92 41
hans.prins@malmberg.nl